Посли ЄС схвалили продовження санкцій проти Росії, виключивши зі списку мати Пригожина

2

Посли Європейського Союзу дали «зелене світло» на продовження санкцій проти Росії. При цьому Брюссель ухвалив рішення виключити Микиту Мазепіна, колишнього гонщика «Формули-1», і Віолетту Пригожину, матір засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина, з російського санкційного списку.
Про це заявив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його повідомлення у Twitter.

Це рішення є частиною регулярного перегляду санкцій, який проводиться кожні шість місяців. Під час цієї процедури ЄС виключає кілька імен зі списку, водночас продовжуючи його розширення за рахунок додавання нових осіб і організацій.
Раніше Угорщина наполягала на тому, щоб із санкційного списку було виключено більше осіб, проте інші країни-члени ЄС висловили пропозицію подовжити термін перегляду санкцій із шести до дванадцяти місяців.
Остаточне рішення з цього питання ще належить затвердити на рівні керівництва ЄС.

Санкції проти Росії
З початку повномасштабного конфлікту з Україною Росія опинилася під дією 14 пакетів санкцій, запроваджених Євросоюзом у відповідь на воєнні дії.
Наприкінці червня було прийнято черговий пакет санкцій, що включив у себе російських пропагандистів, митців, мати лідера Чечні Рамзана Кадирова, а також представників ФСБ. Докладніше про осіб, які опинилися в списку санкцій ЄС, можна дізнатися в матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Вам также могут понравиться