Кардіолог розповіла, що жахливо шкодить нервовій системі та як можна допомогти собі

0

Нервова система зазнає великої шкоди під час стресу. Він впливає на людину як на фізіологічному, так і на психічному рівнях, сприяючи виникненню різноманітних неврологічних розладів.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку кардіолога Наталії Іванюк.

Вплив стресу на організм
10 хвилин стресу призводить до 0 рівню магнію в організмі. А магній — це мінерал, необхідний для здорового функціонування кожного органу, особливо роботи серця та нервової системи.
Окрім цього, перебуваючи у стані стресу ваш організм виробляє гормони стресу, які підвищують артеріальний тиск.
За словами лікаря, люди, які часто перебувають у стані стресу, мають на 27% більший ризик виникнення серцевих нападів.
Стрес відіграє значну роль у виникненні та розвитку неврологічних розладів, оскільки він може викликати зміни у гормональному фоні організму.
Продукти з магнієм
Важливо знати, що магній життєво важливий для імунної функції, оскільки він грає вирішальну роль різних процесах імунної системи.
Також він підтримує активацію та функціонування імунних клітин, включаючи Т-лімфоцити та природні клітини-кілери, які необхідні для розпізнавання інфекцій та боротьби з ними,
Магній є поширеним елементом, який надходить із їжею та водою. Найбільше його у таких продуктах:
горіхи та насіння: мигдаль, кеш’ю, насіння льону, насіння гарбуза
бобові: квасоля, сочевиця, арахіс
цільнозернові: пшениця, кіноа
молоко, йогурт
зелень: шпинат
чорний шоколад
мінеральна вода
Що робити
Кардіолог зазначила, що варто навчитись керувати стресом: займайтеся фізичною активністю, медитуйте, спілкуйтеся з близькими і не забувайте про регулярний відпочинок.
У складні часи сміх або проста усмішка може дозволити вам почуватися набагато краще. Сміх вивільняє ендорфіни (гормони щастя), які природним чином знижують рівень стресу і допомагають розслабитися.
«Чим швидше знайдете свій рецепт збалансувати нервову систему, тим довше вона вам прослужить. Не нехтуйте зверненням до психолога чи психотерапевта», — зазначила лікар.

Раніше лікар називав продукт, який допоможе уникнути закрепу.
Читайте аткож, чому деяким людям важко набрати вагу.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета — надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.

Вам также могут понравиться