В Україні судитимуть чотирьох українців за спробу терактів у Львові та Києві для спецслужб РФ

0

Львівська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти чотирьох громадян України, яких звинувачують у плануванні терактів у Києві та Львові за вказівкою російських спецслужб.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Офісу генерального прокурора.

Обвинувачені мали на меті організувати вибухи на оборонному підприємстві у Львові, трьох торгових центрах та закладі харчування в столиці.
Прокуратура інкримінує їм незаконне поводження з вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України), а двом учасникам групи — організацію незаконного перетину кордону з РФ. Окрім цього, одному з обвинувачених предʼявили звинувачення у державній зраді та замаху на диверсію.
Правоохоронці вчасно запобігли терактам, знешкодивши 15 вибухових пристроїв у Києві та ще чотири у Львові. Вибухівку було замасковано під продукти харчування.

Фото: В Україні судитимуть чотирьох українців за спробу терактів у Львові та Києві (t.me/pgo_gov_ua)

Українські правоохоронці продовжують затримувати агентів російської розвідки. На початку серпня СБУ викрила агента РФ у Києві, який допоміг викрити резидентку ГРУ, що планувала підпали авто військових.
Також СБУ затримала групу агентів ГРУ, які готували теракти в Києві до 9 травня, встигнувши закласти вибухівку в будівельних гіпермаркетах та кафе.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Вам также могут понравиться