Рада ЄС затвердила новий режим санкцій проти гібридних загроз з боку Росії

0

Рада ЄС затвердила нові рамки для санкцій проти дестабілізуючих дій Росії за кордоном. Обмеження дадуть змогу переслідувати осіб та організації, що підривають безпеку та суверенітет ЄС.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Ради ЄС.

Нові заходи націлені на боротьбу з гібридними загрозами, включно з втручанням у виборчі процеси, саботажем критично важливої інфраструктури, поширенням дезінформації та кібератаками.
Також до списку загроз входять маніпуляції з міграційними потоками та інші дестабілізуючі дії, які посилилися останнім часом на території Європи.
Ці заходи включають заморожування активів і заборону на співпрацю з громадянами і компаніями ЄС. Крім того, фізичним особам зі списку буде заборонено в’їзд на територію Євросоюзу.
Рішення ухвалено на основі пропозиції Верховного представника із закордонних справ Жозепа Борреля і є відповіддю на зростаючі гібридні операції Росії в Європі.

Нові санкції проти РФ
Раніше журналіст Рікард Йозвяк повідомив, що Європейський Союз вирішив запровадити новий тематичний режим санкцій, спрямований на боротьбу з гібридними загрозами з боку Москви.
2 жовтня посли ЄС затвердили механізм, спрямований на протидію гібридним загрозам Росії. Він почне діяти цього тижня.
Наприкінці червня Європейська Рада рішуче засудила всі види гібридної діяльності, яка набирає обертів і спрямована проти ЄС, його держав-членів і партнерів. Крім того, Європейська рада закликала, зокрема, до продовження роботи в Раді ЄС щодо створення нового режиму санкцій з урахуванням гібридних загроз.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Вам также могут понравиться