Литва інвестує в «Паляницю» за прикладом «данської моделі»: що це означає

0

Литва надасть десять мільйонів євро на виробництво ракети-дрона «Паляниця». Інвестуватиме за прикладом «данської моделі», тобто шляхом прямого фінансування українського виробника.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Сергія Боєва, якого цитує відомство.

Як пише Міністерство оборони України, механізм фінансування виробництво було обговорено під час розмови Боєва з заступником міністра національної оборони Литви Моніки Корольовієнє.
За словами Боєва, одним із пріоритетів України є набуття спроможностей в уражені ворожих цілей на великій відставні, у зв’язку з чим Київ заохочує союзників інвестувати у вітчизняне виробництво далекобійної зброї.
«Інвестиції за прикладом «данської моделі» працюватимуть набагато швидше, а ворог вже незабаром побачить наслідки», — додав він.
Ракета-дрон «Паляниця»
На День Незалежності президент України Володимир Зеленський вперше повідомив про успішне застосування нової української ракети-дрона під назвою «Паляниця». Цей інноваційний безпілотний комплекс став важливим кроком у розвитку військової техніки України. Вже наступного дня Зеленський продемонстрував ракету-дрон.
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що вартість одного дрона «Паляниця» становить менше ніж 1 мільйон доларів, що робить його порівняно недорогим засобом у сучасних умовах ведення війни.
Про те, що відомо про українську зброю — читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

Вам также могут понравиться