Представители Минздрава проверили воду в Запорожье

Нашли отклонения

305

Запорожский областной центр по контролю и профилактике болезней МОЗ Украины опубликовал результаты исследования качества воды в Запорожье. Кроме отклонений по показателям вкус и привкус, в одной пробе запорожской воды обнаружены отклонения по показателю «нитриты», в Александровском районе — по микробиологическим показателям.

Напомним, что ранее запорожцы стали жаловаться на качество воды, от которой исходил запах плесени и болота. «Водоканал» пояснил это отмиранием фитопланктона, вызванное сезонным похолоданием.

«У зв`язку з чисельними скаргами на якість питної води фахівцями ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» з 05.09.2021 по 07.09.2021 проводився позаплановий відбір проб питної води. Всього було відібрано 36 проб води для дослідження на санітарно-хімічні показники та 34 проби на мікробіологічні показники. Проби відбиралися в усіх без виключення районах м. Запоріжжя.

За результатами проведених досліджень було встановлено наступне. У 11 пробах з 36 (30,6%), досліджених на санітарно-хімічні показники були виявлені відхилення за показниками «запах» та «присмак», у 1 пробі з 36 (2,8%) було виявлено відхилення за показником «нітрити». Відхилення за санітарно-хімічними показниками реєструвалися у Вознесенівському, Олександрівському, Шевченківському, Дніпровському та Хортицькому районах міста.

У 1 пробі з 34 (2,9 %), досліджених на мікробіологічні показники, виявлено відхилення за показником «загальні коліформи». Відхилення за мікробіологічним показником було зареєстроване в Олександрівському районі міста Запоріжжя.

Фахівцями ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводився постійний аналіз та моніторинг інфекційної захворюваності серед мешканців міста Запоріжжя та Запорізької області. Необхідно зазначити, що захворюваність населення на гострі кишкові інфекції знаходиться в межах середньорічних показників, характерних для даного періоду року. Протягом поточного тижня спалахи гострих кишкових інфекцій, пов’язані з водним фактором передачі, не реєструвались.

Результати проведених дослідження направлені до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також КП «Водоканал» для вжиття необхідного комплексу заходів», — сказано в сообщении.


Желтая кубышка на Днепре в Запорожье

Вам также могут понравиться