Запорожский «Водоканал» пояснил изменение вкуса и запаха воды

Причина - отмирание водорослей

334

Изменение вкуса и запаха питьевой воды, на которое жалуются последние дни запорожцы, связано с отмиранием фитопланктона. Для ликвидации гнилостного запаха сейчас активно промывают водопроводные сети.

Об этом сегодня сообщает КП «Водоканал».

«Комунальне підприємство «Водоканал» просить споживачів із розумінням віднестись до ситуації, що склалася в місті Запоріжжі із запахом води.

 

Кожен рік, в періоди з березня по квітень та з липня по вересень, на деякий час спостерігається масовий розвиток фітопланктону у річці Дніпро (діатомові, синьо-зелені водорості). За результатом відмирання фітопланктону не завжди, але іноді спостерігається неприємний запах води річки Дніпро, або безпосередньо водопровідної води.

 

Масовий розвиток фітопланктону залежить від гідрохімічного режиму роботи ланцюгу водосховищ, від часу збільшення температури води, достатнього водообміну водосховища та інше. В цьому році, температура води зросла досить швидко до максимального значення, яке не спостерігалось за останні роки (до +26 С на глибинних водозаборах). Недостатній водообмін води у водосховищі призвів до скупчення фітопланктону в водоймі вище греблі.

 

Також повідомляємо, що водопровідна вода за бактеріологічними, вірусологічними та хімічними показниками відповідає нормам. Лабораторія КП «Водоканал» постійно контролює якість питної води.

 

Проблема запаху води може залишатись на деякий час, доки не буде знижена температура води у водоймі.

КП «Водоканал» проводить посилені заходи з промивання водоводів для зниження часу знаходження води в мережі», — сказано в сообщении.


Заросли кубышки желтой на берегу Днепра. Как утверждает интернет, она чувствительна к загрязнению воды. Фото — Константин Кулаков

Вам также могут понравиться