Майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами РФ

Оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

65

Як ми раніше повідомляли через обстріли військових РФ, в учбово-тренувальному корпусі виникло загоряння. Окупанти довго не підпускали рятувальників, аби вони могли загасити пожежу. На щастя, рятувальникам все-таки вдалось ліквідувати пожежу.

Як повідомили у  Державна інспекція ядерного регулювання України, вночі військовими силами РФ здійснено обстріл майданчика Запорізької АЕС, внаслідок чого виникла пожежа.

Енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність, наявні ушкодження оббудови реакторного відділення енергоблока № 1, які не впливають на безпеку енергоблока. Системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, знаходяться в працездатному стані.

Активовано Інформаційно-кризовий штаб Держатомрегулювання. Фахівці Держатомрегулювання та ДНТЦ ЯРБ підтримують зв’язок з керівництвом Запорізької АЕС.

Стан енергоблоків:

  • Енергоблок № 1: планово-попереджувальний ремонт;
  • Енергоблоки №№ 2, 3: відключено від мережі та проводиться розхолодження ядерних установок;
  • Енергоблок № 4: у роботі, електрична потужність 690 МВт;
  • Енергоблоки № 5, 6: проводиться розхолодження ядерних установок.

Зараз майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації. Оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

Радіаційний фон на території Запорізької області станом на 7:00 радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров’ю населення.

Територіальними структурними підрозділами Державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» проведені планові моніторингові дослідження радіаційного фону.

Встановлено, що радіаційний гамма фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон:
📍м. Енергодар — 9-12 мкР/год;
📍м. Мелітополь — 9-12 мкР/год;
📍смт. К-Дніпровка — 11.2 мкР/год;
📍м. Бердянськ, м. Оріхів, м. Токмак, смт. Чернігівка, смт. Андріївка — 12.5 мкР/год;
📍м. Пологи гамма фон 11-14 мкР/год;
📍м. Василівка 16 мкР/год.

Вам также могут понравиться