Окупанти не пустили гуманітарну допомогу з ліками та продуктами до Енергодару

Колона з Енергодару вже вирушила до Запоріжжя

193

Сформовану колону з 5 вантажівок гуманітарної допомоги та 9 автобусів для евакуації людей окупанти розвернули на Василівці. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

— З Дніпрорудного та Василівки багато людей хочуть виїхати. Очікуємо, що росіяни виконають умови домовленості й випустять людей, створять «гуманітарний кордон». Для того, щоб ті хто має виїхати до Запоріжжя мали змогу це зробити, — наголосив Старух.

Евакуаційна колона з Енергодару вже вирушила. Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

— Евакуаційна колона згідного оголошеного “зеленого коридору” під егідою Червоного Хреста з людьми, переважно жінками та дітьми, людьми похилого віку, вирушила з міста, — пише Орлов.

Гуманітарну допомогу з ліками та продуктами із Запоріжжя до Енергодара доставлено не було. Транспорт з гуманітарним вантажем окупанти не пропустити далі Василівки.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що Запоріжжя чекає на людей, евакуйованих з Енергодару. А також сподіваються що людей з Василівки також вдасться евакуювати.

— Сподіваємося, що люди доїдуть до Запоріжжя, і ми їх зустрінемо, обігріємо та надамо необхідну допомогу, — говориться в дописі Куртєва.

 

 

Вам также могут понравиться