У Запорізькій області авто з дітьми попали під ворожі обстріли: четверо з них у лікарні (ВІДЕО)

Подробиці розповів голова Запорізької ОВА Олександр Старух

205

У Запорізькій області автомобілі з дітьми попали під обстріли окупантів. Є діти, які знаходяться у важкому стані, передає прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

За словами голови ЗОВА Олександра Старуха, вчора, 21 березня, більше 20 автобусів з людьми намагались дістатись зеленими коридорами мирних міст. Дуже непросто було перетнути лінію зіткнення, бо йшли обстріли.

Так, в результаті ворожих обстрілів чотири дитини доставлено в лікарню. Троє дітей попали під обстріл у колишньому Гуляйпільському районі, нині Пологівський.

Родини їхали з Маріуполя, рятувалися. Одна дитина у важкому стані. Ще одна родина попала під обстріли у селі Кам’янське, також дитина у важкому стані.

«Ці нелюди продовжують воювати з дітьми. Але за все прийдеться відповісти. За кожну дитину. За кожне життя», — розказав Олександр Старух.

Варто відзначити, що військовослужбовці рф на блокпостах спочатку ніби пропускають цивільні машини із цивільними мешканцями із зон, що знаходяться під постійними обстрілами, бомбуваннями, у безпечніші регіони.

Втім, як тільки авто від’їжджає 100-500 метрів, по ньому відкривають вогонь на ураження. Окупанти не зважають навіть на те, що в авто зазвичай знаходяться маленькі діти.

Такі розстріли набувають систематичного характеру: два дні тому, окрім дорослих, було поранено шестеро дітей, позавчора — четверо малолітніх, вчора — ще чотирьох дітей. Всі поранення важкі і максимально критичні, є випадки ампутацій кінцівок.

Вам также могут понравиться