У Мелітополі директорка розпочала освітній процес у коледжі на вимогу окупантів

Олені Шапурової окупанти запропонували запустити навчальний процес у школах міста, оскільки начальник міського управління освіти Ірина Щербак не погодилася йти на співпрацю з колаборантами. Її взяли в полон, а потім відпустили. Шапурова взялася за школи та справу провалила, бо всі директори шкіл Мелітополя написали заяву на звільнення

576

Як ми раніше повідомляли, через відмову поновлювати освітній процес у Мелітополі на умовах загарбників, були викрадені чотири директорки навчальних закладів. Згодом їх вивезли за 30 км від міста й покинули. І поки одні чинять супротив інші охоче планують своє життя за ґратами, бо йдуть на колаборацію з російськими загарбниками.

Так, директорка Мелітопольського промислово-економічного коледжу Олена Шапурова поновила навчальний процес на вимогу орків. За словами жінки навчальний процес продовжується за програмами, затвердженими у вересні 2021 року, але ким затверджені — не вказує. Колаборантка співпрацює з військово-цивільною адміністрацією та пропонує продовжити вчений процес, але за російською програмою та з російськими підручниками.

Коли студенти сказали директорці, що немає коштів аби доїхати до закладу, Шапурова почала шантаж: «За перепустки буде не атестація. Усіх, хто не вийде – обіцяла відрахувати».

Місцеві ЗМІ повідомляють, що колаборантка має шлейф справ. Відомості про кримінальні правопорушення керівника коледжу внесені до ЄРДР за «Грубе порушення закону про працю», «Привласнення та розтрата держмайна» й «Зловживання службовим становищем» КК України.

Крім того, на всіх школах Мелітополя з’явилось оголошення про те, що військово-цивільна влада створила департамент освіти. Він розташований на базі промислово-економічного технікуму. Олена Шапурова претендує на посаду директора департаменту.

Вам также могут понравиться