У Гуляйполі російські війська пошкодили культурну спадщину — церкву (ФОТО)

Про це повідомили місцеві ЗМІ

77

Ще у березні ми повідомляли, що в Гуляйполі рашисти знищують житлові будинки й церкви. Як повідомляє МКІП, Міністерство культури та інформаційної політики України зафіксувало факти завдання шкоди об’єктам культурної спадщини Запорізької області російськими військами.

У Гуляйполе по вулиці Цвітна, 20 внаслідок обстрілів цивільної інфраструктури російськими військами частково зруйновано будівлю ХХ-ХХІ століття — церкву Святого Тихона Задонського.

Крім того, в Запорізькій області також завдано шкоди:

  • Старий залізничний вокзал «Запоріжжя-друге» (будівля 1904 р.). Внаслідок ракетного обстрілу постраждали фасади, вікна та покрівля вокзалу, який знаходиться в м. Запоріжжя, вул. Костянтина Великого, 5.
  • Меморіальна стела учасникам АТО (встановлено після 2014 р.). Російською військовою технікою пошкоджено пам’ятник учасникам АТО (не перебуває на обліку), розташований поряд зі школою №2 в м. Енергодар, проспект Енергетиків 6.
  • Історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» (комплекс кін. ХІХ ст.). Артилерійськими обстрілами пошкоджено стіни пам’ятки історії та архітектури національного значення — будівлі манежу-стайні, а також інших історичних будівель, що входять до ансамблю споруд Василівського історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова». За неперевіреними даними 13 березня 2022 р. було пограбовано російськими військовими історико-краєзнавчий музей, який розташовується у приміщеннях заповідника. Музей-заповідник знаходиться в м. Василівка, вул. Гагаріна 12.
Вам также могут понравиться