На Запоріжжі окупанти викрали національні цінності (ФОТО)

У квітні 2022 року невстановлені особи з-поміж військових та представників окупаційної адміністрації рф викрали історико-культурні цінності з Мелітопольського краєзнавчого музею

276

Як ми раніше повідомляли, військові рф захопили Мелітопольський міський краєзнавчий музей. Колаборанти вказали росіянам місце, де зберігається скіфське золото, яке археологи виявили у 50-х роках XX ст.

За фактом викрадення історичних цінностей Запорізька обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» КК України. За попередніми даними серед вкраденого майна — колекція скіфського золота.

Варто відзначити, загарбники говорили, що вони «врятували» скіфське золото, яке експонувалося в музеї, від колишніх працівників закладу. Мовляв, ті хотіли вивезти його за межі країни.

Своєю чергою директор департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОВА Владислав Мороко повідомив, що у Мелітополі ніколи не було справжнього скіфського золота. Були різноманітні копії. Все, що справді «скіфське золото» та знаходилося в Запорізькому краєзнавчому, евакуйовано ще в першу хвилю евакуацію.

Вам также могут понравиться