Мешканці чотирьох областей не можуть евакуюватися до Запоріжжя: на блокпості 1100 автівок у черзі

Евакуації з тимчасово окупованих територій, мабуть, буде припинена повністю

175

На блокпості у Василівці критична ситуація. На вечір 2 серпня там стоїть 1100 машин, а це понад 5000 людей, які намагаються виїхати з тимчасово окупованої території чотирьох областей.

Люди не можуть виїхати другий тиждень. Рашисти блокують проїзд, вигадують нові правила перетину й пропускали максимум 300 авто в день. Відучора люди не можуть проїхати через те, що злива розмила дорогу.

Єдине сполучення між Василівкою та Запоріжжям — ґрунтова дорога, яка проходить через Кам’янське. Сильні дощі повністю розмили цю дорогу й проїзд наразі неможливий.  Евакуації з тимчасово окупованих територій, мабуть, буде припинена повністю, поки не просохне дорога. І це говорить про те, що кількість автівок у Василівці накопичиться ще більше, — каже Федоров.

Відзначимо, що тільки 1 серпня рятувальники на «дорозі життя» впродовж 12 годин відбуксувати 50 вантажівок та супроводити понад 200 легковиків на тверде автомобільне покриття.

 


А вчора під постійними ворожими обстрілами фахівці Служби порятунку, ризикуючи власним життям, відбуксували за допомогою тягачів 50 вантажівок, автобусів, мікроавтобусів, у яких перебували зокрема діти та літні люди. Деякі вантажні автомобілі доводилося витягати, використовуючи декілька одиниць спецтехніки водночас. Також, на тверде автомобільне покриття рятувальники супроводили понад 250 легковиків.

Вам также могут понравиться