У Василівці на блокпості загарбники влаштували три черги на евакуацію: платна, пільгова і звичайна

Евакуація можлива, та вона займає багато часу

280

Багато людей намагаються виїхати з тимчасово окупованих територій, бо там небезпечно. На сьогодні Василівський блокпост — це єдиний пункт виїзду для Херсонської, Донецької, Луганської та частини Запорізької областей.

Сьогодні на блокпості накопичилось понад 1200 автівок, це майже 6000 людей, які чекають на виїзд до Запоріжжя. Зараз там три черги, які зробили наші вороги. Перша — платна черга. Вони беруть з людей від 100 до 500 доларів за виїзд без черги й ці люди можуть виїхати за добу.  Друга — черга пільгових категорій.  І люди там чекають 3-4 доби на виїзд. В цю чергу можуть увійти інваліди, малолітні діти, старі люди й так далі. Й третя черга — всі інші. І час очікування доходить до 7 днів, — зазначив в етері телемарафону мер Мелітополя Іван Федоров. 

За останні декілька днів ситуація ускладнилась. Йдуть сильні дощі й ґрунтова дорога, яка проходить через Кам’янське, розмита. Але ворог навмисно випускає машини з українцями, які застряють на цій дорозі. Співробітники ДСНС, під обстрілами, по 12 годин витягають автівки з пасток. За чотири дні вони витягли понад 500 авто, з яких 100 — вантажівки.

Вам также могут понравиться