«Ми замінували всі важливі об’єкти Запорізької АЕС»: рашисти відкрито погрожують влаштувати теракт в Енергодарі  

Криваву війну, яку розв'язала росія називають «війною за право існування російського народу»

182

«Цю станцію будували російські люди для братів-слов’ян. Тепер нацисти вирішили декомунізувати наше спільне минуле. Тому тут буде чи російська вільна земля, чи випалена пустеля! І ви, солдати великої російської армії, маєте бути готові виконати важливий наказ», — таку заяву зробив генерал-майор Васильєв, командир гарнізоном ЗАЕС виступаючи перед солдатами.

Він відкрито сказав, що вони замінували усі важливі об’єкти Запорізької АЕС аби повідомити всіх знали, що станція буде або російська, або нічия. Ми готові до наслідків цього кроку. У своєму зверненні генерал-майор також прямо назвав війну війною, а не «спецоперациєй». Криваву війну, яку розв’язала росія, Васильєв назвав «війною за право існування російського народу». Мовляв, вони воюють за право жити у мирі та злагоді з усіма, але колективний захід як завжди у всьому винен.

«Якщо американська зброя, найманці та інструктори будуть залучені до захоплення територій, які ми вже змогли звільнити – ми готові до різних сценаріїв», — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, минулого тижня російські терористи обстріляли ЗАЕС: пошкодили азотно-кисневу станцію та допоміжний корпус. Через обстріли магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС, виникла пожежа. Через пошкодження ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву. Як повідомляють в Енергоатомі, артобстрілами рашисти хочуть знищити інфраструктуру станції, пошкодити всі ліній електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України, знеструмлення півдня країни. Обстріли станції ЗАЕС, з високою ймовірністю, продовжаться, вважають в Енергоатомі. Також рашисти продовжують обстрілювати Енергодар. Серед постраждалих — двоє співробітників ЗАЕС.

Ситуація ускладнюється тим, що військові рф фактично замінували ЗАЕС. Адже машзалах №1 й №2 знаходиться їх техніка й боєприпаси. Окрім того, ще восени російські загарбники замінували берегову лінію ЗАЕС за лінією ставка-охолоджувача і прилеглого берега Каховського водосховища.

Вам также могут понравиться