Обгорілі каски, взуття й частки рятувальних жилетів: на березі моря у Бердянську виявили незвичні знахідки

На пляжі страшно смердить мазутом

214

Вчора на березі Азовського моря, на пляжі на Лісках, мешканці тимчасово окупованого Бердянську виявили нетипову знахідку. Так, море викинуло на берег обгорілі дошки, каски, близько п’яти штук різного взуття, а також уривки помаранчевих рятувальних жилетів. Крім того, на пляжі страшно смердить мазутом, повідомляє місцеве видання з посиланням на місцевих мешканців.

Нагадаємо, 28 серпня велику пляму нафти або мазути, й характерний сморід, помітили бердянці біля берега на Лісках. Місцеві припускають, що розлив нафтопродуктів стався через вибухово-підривні роботи, або іншу діяльність росіян в захопленому порту Бердянська. Водночас рашисти не змінюють традиціям й у всьому звинуватили українську сторону. Мовляв, розлив нафтопродукту з нафтосховищ морського порту відбулось, бо ЗСУ 26 лютого вдарило з «Точки У» по «Саратову». За версію колаборантів й рашистів через пів року після удару й у результаті впливу зовнішніх факторів витекла нафта. Ось тільки удар по великому десантному кораблю у бердянському порті був не 26 лютого, а 24 березня. Також, тоді отримали ушкодження великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ». Згодом російські загарбники неодноразово влаштовували вибухи на затонулому Саратові, аби в порт міг зайти російський корабель й вивезти вкрадене зерно.

Відзначимо також, що з Бердянську у бік підконтрольних Україні територій йде запуск ракет. Характерний «свист» чутно у приморських районах — Ліски, АКЗ і селище Азовське. Бердянці припускають, що ворог запускає ракети саме з акваторії Бердянської затоки. Ще в липні поблизу Бердянська помічені малі ракетні кораблі Новоросійського дивізіону ЧФ. Вони мають на озброєнні пускові установки на 8 ракет «Калібр». Це дозволяє завдавати ударів крилатими ракетами на відстань до 2500 км.

Вам также могут понравиться