Стало відомо про стан собаки, яку тиждень тому врятували з під завалів зруйнованого готелю у Запоріжжі

Від ворожих обстрілів страждають не тільки мирні мешканці, але й тварини

220

Понад тиждень російські загарбники обстрілювали місто ракетами С-300. Від ворожих обстрілів гинули мирні мешканці. Люди залишаються без домівок, бо будинки зруйновані чи згоріли вщент. Екстрені служби міста рятують з постраждалих будинків не тільки людей, а й тварин. Так, зранку 22 вересня військові рф поцілили у готельний комплекс у центральному парку Запоріжжя. Тоді загинув 65-річний охоронець закладу, шість людей опинились під завалами, 27 постояльців самостійно покинули комплекс.

З під завалів готелю рятувальники дістали вівчарку. Тварину вчасно транспортувати й надати йому невідкладну допомогу. У Роя, так звуть собаку, лікарі діагностували множинні переломи ребер. Складний осколковий перелом лапи, безліч уламків по всьому тілу, серйозна контузія та шок. Надзвичайники спільно з лікарями ветеринарного центру відкрили збір коштів на лікування пса і менше ніж за 12 годин зібрали необхідну суму.

Днями Роя прооперували. Зараз собака перебуває на післяопераційній реабілітації у ветзакладі та набирається сил для нових прогулянок зі своїм господарем. Сьогодні Роя навідали рятувальники та волонтери. Передали спецкорм.

«На теперішній час Рой перебуває на реабілітації у нашому закладі. Дякуючи фахівцям Служби порятунку та небайдужим громадянам нам вдалося зібрати необхідну суму для придбання пластини, яку ми поставили в лапу собаці. Також, ці кошти пішли на медикаменти та інші потреби, які необхідні у післяопераційний період. Зараз стан Роя стабільний і його життю нічого не загрожує», — зауважив директор закладу Дмитро Мисак.

Рой вже виходить на короткі прогулянки й більш впевнено спирається на лапи.

Також у ветеринарній клініці повідомили, що в готелі окрім Роя було ще дві собаки. На жаль, вони загинули від ракетного удару.

Нагадаємо, під завалами будинку, в який вночі 24 вересня влучила російська ракета, опинилась ігуана, зелений пітон й кіт. Всіх тварин зрештою знайшли. Однак пітон, якого знайшли лише близько опівдня, отримав серйозні травми. Наразі плазуна лікують.

Вам также могут понравиться