Запорізькі рятувальники з добровольцями продовжують розбирати завали зруйнованих рашистами будинків у Запоріжжі (ФОТО)

Запорізькі рятувальники цілодобово працюють на місцях трагедії. Вони розбирають завалами, рятують людей й шукають людей, які рахуються безвісти зниклими

84

Запорізькі рятувальники продовжують ліквідувати наслідки ракетних ударів. Сьогодні на місці трагедії, куди 10 жовтня, поцілила ворожа ракета, працювали не тільки рятувальники, але й 19 добровольців, які пройшли навчання на базі Навчально-методичного центру ЦЗ і БЖД для членів добровільних формувань цивільного захисту, а сьогодні вже стали до роботи – допомагати професіоналам.

На вечір 12 жовтня вони проводять демонтаж будівельних конструкцій та пошук безвісти зниклих мешканців зруйнованого під’їзду 5-поверхівки.

Психологи ДСНС надають допомогу громадянам, чиї домівки зруйновано у результаті ворожої атаки.

Крім того, тривають аварійно-рятувальні роботи в дев’ятиповерхівці, куди 9 жовтня влучила ворожа ракета. Рятувальники та комунальники розбирають завали та вивозять будівельне сміття з багатоповерхівки. Розібрано близько 60 тонн залишків будівельних конструкцій.

Аби швидше ліквідувати наслідки ворожої атаки, на місці події працюють також співробітники Міжрегіонального центру швидкого реагування м. Ромни із залученням спецтехніки.

На вечір 12 жовтня стало відомо, що за останній тиждень фахівці ДСНС врятували 39 осіб. Рятувальники та лікарі надали допомогу 90 людям, які травмувалися під час обстрілів. Також співробітники Служби порятунку допомагають мешканцям зруйнованих будинків зібрати неушкоджені речі зі своїх осель, дотримуючись усіх правил безпеки та рятують тварин.

«Гуманність професії дає змогу робити дива. Адже рятувальники докладають не лише фізичних зусиль, рятуючи життя, а й дарують душевне тепло і надію, які так потрібні зараз людям у цей надскладний час», — кажуть в ДСНС.

Читайте також: Вбивають цілі родини й переселенців: скільки людей рашисти вбили у приватних й багатоквартирних будинках Запоріжжя.

Вам также могут понравиться