«Велике прання бюджету»: для однієї зі шкіл Запоріжжя міська влада придбала 32 водонагрівачі

В школі де вчаться трохи менш як 200 учнів планують встановити 32 водонагрівачі

295

Міський Департамент освіти придбав для запорізьких шкіл 1224 македонських водонагрівачі. Причина — відключення гарячої води у місті. Нагадаємо, рішення про відключення гарячої води прийняла міська влада через необхідність зменшення споживання природного газу та різке зниження попиту на цю послугу. Тож міська влада закупила водонагрівачі для навчальних закладів. І це по при дистанційне навчання й заклики влади економити електроенергію, бо загарбники б’ють по енергетичним об’єктам України.

Як зазначила Голова Громадського руху «Хочу вчитися» Катерина Звєрєв тендер на закупівлю цих водонагрівачів був досить «мутним». Зокрема документи для тендеру переможець підготував з численними помилками: невірні дати й прізвище директора.

«Тож виникає питання до Департаменту освіти ви з ким підписали договір з Тимофеєвим чи з Тимофєєвим? А історія з аналогічним договором попахує нереальним правочином, тобто безтоварною операцією, щоб прийняти участь в тендері. Ні звісно папа в сина може купити 200 водонагрівачів для підприємства, що не експлуатується, можливо тепер це вже робоча прачечна. Але поки, що ми бачимо велике прання бюджету і те, що в Департаменті навіть не читають ті документи, а про перевірку контрагента взагалі мова не йде! І недостовірної інформації для відхилення пропозиції ніхто не виявив», — пише Звєрєв.

Варто також зазначити, що 32 водонагрівачі з 1224, відповідно до документів, встановлять у Хортицькому академічному ліцеї де навчаються виключно учні 10-11 класів.

«Всього 197 учнів, а в будівлі 44 приміщення. Ми намагались уявити куди їм 32 водонагрівачі, які їм мають привезти згідно укладеного договору», — резюмує Катерина.

Вам также могут понравиться