Виправдовував напад росії: СБУ опублікувала доказ співпраці керівництва «Мотор Січі» з росіянами (ВІДЕО)

Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від «партії регіонів», продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів

213

Як ми раніше повідомляли, був затриманий В’ячеслав Богуслаєв президент заводу «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності. Їх звинувачують у постачанні через треті країни українських авіадвигунів для російської штурмової авіації, яку вони використовували для повномасштабного вторгнення в Україну. 

СБУ оприлюднила аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, що підтверджують його співробітництво з ворогом. Він продовжив співпрацювати з росією навіть після 24 лютого 2022 року. Підозрюваний виправдовував напад росії, розмірковував про «нацистів» в Україні. Щобільше, висловлював надію, що путін не зупинить наступ своїх військ.

 

Згідно оприлюднених розмов співпрацює керівництво «Мотор Січі»з росією давно. Ще до початку повномасштабного вторгнення Богуслаєв намагався якнайшвидше підписати великий контракт.

Коли у березні випущена росіянами ракета «Іскандер» впала на території заводу, Богуслаєв відповів: «Мы без всякой злобы к этому относимся. Все понимаем». Президент заводу у телефонній розмові казав, що готовий поставляти авіадвигуни до росії у будь-якій кількості.

 

 

 

Вам также могут понравиться