У Запоріжжі підвищили вартість абонплати за опалення: скільки будемо платити

Тариф виріс на 6 гривень

749

З жовтня Концерн «МТМ» підвищив абонентську плату на опалення. Споживачі, у чиїх будинках є загальнобудинковий тепловий лічильник тепер змушені платити 24 гривні замість 18 грн, хто не має — 18,96 грн замість 15,22 грн. Відповідний наказ підписав гендиректор Концерн «Міські теплові мережі».

Слід зазначити, що згідно з законом діє заборона на підвищення тарифи до завершення воєнного стану та ще пів року після його скасування. Однак у законодавстві нічого не сказано про «абонплату».

В платіжках за жовтень вже не буде графи «абонплата» за гарячу воду. Фактично цю послугу запоріжці не отримують з травня. Але абонплату людям виставляли по вересень включно.Та тільки зараз тепломережі розірвали з запоріжцями угоду на постачання гарячої води.

Запорізький краєзнавець Артем Бородін зазначив, що безпосередньо тариф на теплову енергію складається з її виробництва, транспортування, постачання. Кожна зі складових включає в себе й зарплату.

«Зарплата ж є левовою часткою і так званого «абонентського обслуговування». Окрім зростання цієї статті витрат, Тепломережі планують більше витрачати на канцелярію, друк та доставку платіжок. Значно збільшили «матеріальні, загальновиробничі, адміністративні» та «інші» (на каву?)) витрати. Введено поняття «охорона праці»», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з 1 листопада 2021 року у платіжках Концерну «ГТС» з’явився рядок про абонентську плату. Спочатку Концерн виставив тариф 28,02 грн на місяць на опалення та 27,63 грн на гарячу воду. Та згодом «МТМ» зголосився знизити тариф.

Вам также могут понравиться