У багатоквартирному будинку Запоріжжя, де сталася пожежа внаслідок ворожого обстрілу, тривають ремонтні роботи

Будинок планують відремонтувати коштом меценатів й представників приватних підприємств

129

Вночі 24 вересня ворожа ракета поцілила по триповерховому будинку у Запоріжжі, після чого в будівлі виникла пожежа. Наразі працівники «Запоріжремсервісу» встановлюють тимчасову покрівлю на будинку.

Згідно з офіційним висновком Наукового інституту будівельних конструкцій будинок може бути відновлений. Як повідомили у міськраді, далі вони планують розробити проєктну документацію для подальшої реконструкції постраждалого будинку. Проєктування розпочнемо вже цього року, паралельно шукають джерела фінансування для проведення відновлювальних робіт. Їх хочуть розпочати у 2023 році.

Нагадаємо, близько 3:20 ночі російські загарбники завдали 5 ракетних ударів по Запоріжжю. Одну з ракет збила ППО, а її уламки впали за містом. Внаслідок обстрілу серйозно постраждав багатоквартирний будинок. В будівлі виникла пожежа. Постраждало 9 людей. На жаль, одна жінка загинула. Містяни провели ніч в автобусі, який був використаний як пункту обігріву. Під завалами будинку опинились тварини мешканців будинку: ігуана, зелений пітон й кіт. Плазун отримав серйозні травми.

Вам также могут понравиться