Менше речей, більше води і їжі: на василівському блокпості людей майже не пропускають рашисти

Люди по декілька діб чекають, аби військові рф пропустили їх через блокпост

208

Рашисти тримають у пастці людей, які намагаються виїхати з тимчасово окупованих територій на підконтрольну Україні. Як повідомляє міська рада Бердянська, на блокпості під Василівкою військові рф накопичують сотні машин з цивільними.

«Щодня накопичується близько 400 машин та автобусів. Пропускають – по 40-50 машин на день. Люди чекають на перетин смуги розмежування, щоб вирватися на територію України, по 3-5 днів», — йдеться у повідомленні.

Людям радять брати побільше їжі, води, ліків. Водночас мелітопольське ЗМІ, посилаючись на людей, які наразі стоять на блокпості в очікуванні дозволу на перетин, повідомляє, на що там стоїть жахливий сморід, сміття та скрізь суцільний туалет. Як ми раніше повідомляли, там немає туалету. Люди змушені справляти потребу, де доведеться. Й це влітку, коли стоїть спека. 

«Бізнес «квітне» — кава 50 грн, обіди як у ресторанах Києва. Стоїмо 7 днів і мабуть, ще 5 днів точно.
При виїзді краще брати менше речей, більше води їжі, пледи подушки та намети. Ну і терпіння із заспокійливим», — говорять люди. 

Відзначимо на василівському блокпості рашисти навмисно накопичують авто й використовують цивільних як «живий щит» аби ЗСУ було важче робити контрнаступ. Крім того, рашисти обшукують людей й крадуть коштовні речі, гроші й навіть ліки.

За день рашисти можуть пропустити й 4 автівки, й 70. Люди змушені ночувати у власних автівках чи наметах, які вони взяли. Пляшка 1,5 літра води там коштує 75 грн, а один пиріжок – 35 грн. Також відомо, що рашисти встановили «таксу» за проїзд без черги через блокпост у Василівці. Вони вимагають від 100 до 500 доларів з людей за проїзд.

Вам также могут понравиться