Місцеве самоврядування не може влаштувати перевірку без згоди його керівництва підприємства-забруднювачів, — мерія про сморід у Запоріжжі

Вчора, 3 серпня, у міськраді відбулось засідання за участі юристів, голів райадміністрацій, представників спеціалізованої екологічної прокуратури Запорізької обласної прокуратури, ГУ Нацполіції та Південного округу Державної екологічної інспекції України. 

79

Місяць запоріжці скаржаться на жахливий сморід вночі. В міськраді пояснили, що ночами труять населення місцеві підприємства, в тому числі Завод напівпровідників та Запорізький абразивний комбінат. На території непрацюючого заводу напівпровідників ночами спалюються певні речовини. 25 липня мерія передала звернення до поліції та прокуратури.

Вчора, 3 серпня, у міськраді відбулось засідання на якому обговорювали притягнення до відповідальності забруднювачів запорізького повітря. Як повідомляють у мерії, органи місцевого самоврядування не мають повноважень на проведення планових/позапланових перевірок підприємств без згоди керівництва підприємства. Під час діє воєнного стану такого права не має й Державна екоінспекція.

Єдиний вихід — проведення перевірок у рамках відкритого кримінального провадження. Як повідомив в.о. мера міста Анатолій Куртєв, наразі прокуратура у рамках відкритого кримінального провадження по зверненням міськради веде слідчі дії.

Куртєв також дав доручення негайно розробити алгоритм оперативного реагування, який дозволить якнайшвидше зупинити свавілля місцевих підприємств.

Вам также могут понравиться