На Запоріжжі колаборанти почали «купувати» дітей до школи

Початок навчального року в окупантів на межі зриву

149

На окупованих територіях Запорізької області російські окупанти продовжують намагатися запустити освітній процес. Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, гауляйтери заявили, що вони об’єднали декілька шкіл й з 1 вересня у місці відкриють 21 школу. Та міський голова зазначив, що в Мелітополі впродовж останніх 30 років було всього 20 шкіл. Крім того, щонайменш 4 школи зайняті військовими. Навчальні заклади використовуються у якості казарм, складів боєприпасів та стоянки для своєї ворожої техніки. 

Крім того, рашисти примушують батьків віддавати дітей до російських шкіл. Спочатку вони сказали, що з 1 вересня дітей не будуть випускати за територію тимчасової окупації.

— Вони кажуть, що ті батьки які приведуть своїх дітей до школи отримують 10 тисяч рублів, у якості матеріальної допомоги. Тож дітей в школу вже купляють. Також вони зараз ходять по квартирах класних керівників й вчителів і змушують їх також своїх учнів привести до школи — каже Федоров. 

Він також зазначив, що є зворотна реакція. Мелітопольські вчителі з нового навчального року будуть проводити заняття в режимі онлайн. На сьогодні масово надходять заяви від учнів, які хочуть вчитися в українських школах.

Відзначимо, окупаційна влада Мелітополя хоче розстрілювати вчителів, які відмовляються виходити на роботу під російським керівництвом. Представник окупантів у радіоефірі зазначив, що освітній процес під загрозою зриву, бо половина українських вчителів відмовилася виходити на роботу.

Вам также могут понравиться