Російські окупанти вигадали чергові правила перетину блокпосту на Запоріжжі

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров

143

Військові рф все більше ускладнюють правила перетину блокпоста у Василівці. У кінці липня рашисти наголошували, що з 1 серпня українцям потрібно брати в окупаційній комендатурі спеціальну перепустку.

Тепер російські загарбники почали розповсюджувати інформацію про те, що з 1 вересня вони не випускатимуть дітей на територію, підконтрольну Україні. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Він додав, що якщо у мелітопольців є можливість евакуюватися, то вони готові допомогти. 

 

«Вам необхідно звернутися до нашого центру «Саме тут» і ми допоможемо вам в евакуації на територію підконтрольну Україні», — зазначив він.

Відзначимо, що на блокпості накопичилось понад 1200 автівок, це майже 6000 людей, які чекають на виїзд до Запоріжжя. Військові рф там зробили три черги: платну, для пільгових категорій й звичайна.

Федоров також повідомив, що впродовж тижня вони запропонують формат онлайн навчання всім мелітопольським школам, щоб у дітей не було перервано навчального процесу.

Нагадаємо, рашисти з весни намагаються запустити на окупованих територіях Запорізької області освітній процес за російської програмою. На співпрацю з загарбниками зголосились досить мало працівників освіти. Навіть завезли російські підручники. Серед переліку предметів, які будуть викладати за роспрограмою не значиться українська мова, література та історія України, російська мова й література вказана як «рідна».

Загарбники змушують батьків віддавати дітей до шкіл. У разі відмови погрожують позбавленням батьківських прав, а також забирати й вивозити дітей до російських інтернатів дітей, а батьків на передову, як гарматне м’ясо й на розбір завалів, збирання трупів у Маріуполі.

Вам также могут понравиться