Російські терористи знову обстріляли ЗАЕС та Енергодар: над місто дим

Ситуація на станції наразі є контрольованою. Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною

104

П’ять «прильотів» зафіксовано 11 серпня у районі комендатури станції ЗАЕС, безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. За даними Енергоатому, на щастя ніхто з людей не постраждав. Втім виникла пожежа — зайнялась трава на невеликій ділянці. Ще 5 «прильотів» сталися в районі пожежної частини, неподалік від ЗАЕС. Через обстріли на станції не провели «перезмінку». Задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни повернули до міста. Поки ситуація не нормалізується працюватимуть працівники попередньої зміни.

Нагадаємо, на вихідних російські терористи обстріляли ЗАЕС. Постраждало двоє працівників станції. При обстрілах російські терористи пошкодили азотно-кисневу станцію та допоміжний корпус. Через обстріли магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС, виникла пожежа. Через пошкодження ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву. Артобстрілами рашисти хочуть знищити інфраструктуру станції, пошкодити всі ліній електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України, знеструмлення півдня країни.

Ситуація ускладнюється тим, що військові рф фактично замінували ЗАЕС. Адже машзалах №1 й №2 знаходиться їх техніка й боєприпаси. Окрім того, ще восени російські загарбники замінували берегову лінію ЗАЕС за лінією ставка-охолоджувача і прилеглого берега Каховського водосховища. Російські терористи відкрито погрожують влаштувати теракт в Енергодарі й кажуть: «тут буде чи російська вільна земля, чи випалена пустеля».

Вам также могут понравиться