За життя 5-річної дитини борються лікарі, а 3-річна осиротіла: які травми отримали люди під час ракетного удару по Запоріжжю

0 вересня близько 7:30 збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, завдали ракетний удар по Запоріжжю

3 488

Сьогодні вранці ворог випустив 16 ракет по Запоріжжю. Три з них влучили в гуманітарну колону авто з цивільними людьми, які стояли в черзі на виїзд з міста. Як повідомили у Нацполіції, станом на 13:00 годину, 25 людей загинуло, ще 74 — поранено.

«5-річній дитині осколок потрапив в живіт, лікарі борються за її життя. 3-річна дитина чудом вижила, але залишилась сиротою, — пише мер Мелітополя Іван Федоров. — Постраждали волонтери, які перевозять ліки на тимчасово окуповані території й евакуюють звідти людей. Звичайні люди, які їдуть підтримати родичів і повертаються назад».

Водночас Ігор Шишка, головний лікар ЗОКЛ, розповів про стан постраждалих. До обллікарні доправили 31 постраждалого, на жаль двох з них не вдалось врятувати. 

«У 10 з них відносно легкі поранення, решта потребує серйозних хірургічних втручань. П’ять пацієнтів нині у реанімації в тяжкому стані. Одна людина з проникаючим пораненням серця померла на операційному столі. Ще в однієї жертви констатовано смерть по прибутті до лікарні. На цей час одночасно працюють 15 операційних бригад», — повідомляє телеканал «МТМ».

Рашисти звинуватили у всьому українську сторону. Мовляв, вони не хотіли випускати людей на «звільнену» територію. А  Щобільше, окупанти анонсували, що сьогодні в Мелітополі відбудеться «свято» з нагоди «референдуму». Інакше як танцями на крові це назвати не можна, зазначає Федоров.

Нагадаємо, у Запоріжжі й області оголосили День жалоби за загиблими у наслідок теракту росіян.

Якщо ви втратили зв’язок зі своїми родичами після збройного обстрілу пункту пропуску у Запоріжжі, або ж маєте необхідність дізнатися будь-яку іншу інформацію чи отримати допомогу, звертайтеся до органів поліції за номером телефону: 050-452-91-95.

Вам также могут понравиться