Стояти в черзі — не означає виїхати: у Василівці на виїзд чекає понад 5 тисяч людей

Не всіх людей рашисти випускають

98

Ситуація на блокпості у Василівці щодня погіршується. Рашисти пропускають до півсотні людей за добу, хоча ще минулого тижня за добу до Запоріжжя приїздили до 2000 людей. Дням на блокпості помер літній чоловік, не дочекавшись своєї черги на виїзд. Зараз рашисти на КПП будують «державний кордон».

Станом на ранок 5 жовтня в черзі 1500 авто й понад 5000 людей. Про це під час етеру «FREEДОМ» заявив мер Мелітополя Іван Федоров. Причому не всі хто стоїть в черзі мають змогу виїхати.

«Певних чоловіків не випускають, змушують заповнювати спеціальні анкети й отримувати перепустки. Якщо ти отримав перепустку і поїхав додому ночувати — твоя перепустка перестає бути дійсною», — каже Федоров.

Мешканцям тимчасово окупованих територій радять виїжджати через Крим, далі їхати через Литву чи Грузію. Там також є черги, але більш стабільний виїзд: в черзі можна простояти до 3 днів. А у Василівці перепустку слід чекати 7-10 днів. Крім того, виїзд це єдиний шлях уникнути примусової мобілізації.

Відзначимо, для примусової мобілізації до тимчасово окупованих Мелітополя й Бердянська відправили додаткові сили росгвардії. Людей хапають просто посеред вилиці. Якщо чоловік не хоче бути так званим добровольцем, то замість себе має когось привезти. Мобілізують навіть неповнолітніх.

Вам также могут понравиться