Суд обрав Богуслаєву, який має громадянство росії, запобіжний захід (ФОТО)

СБУ проводить комплексні заходи для встановлення інших учасників протиправної діяльності та притягнення винних до відповідальності

242
Шевченківський районний суд обрав міру запобіжного заходу для президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєву, якому інкримінують «колабораційну діяльність» й «пособництво державі агресору».

Рішенням суду, впродовж 60 діб він не зможе вийти з ізолятору. Аналогічний запобіжний захід обраний для Олега Дзюби, начальника департамента зовнішньоекономічної діяльності АТ «Мотор Січ».

Раніше СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента «Мотор Січі», які підтверджують його співробітництво з росією не тільки до початку повномасштабного вторгнення загарбників, а й після. Він постачав авіадвигуни для російських штурмових гелікоптерів. Також він виправдовує агресію росії.

Відзначимо, 83-річний В’ячеслав Богуслаєв неодноразово обирався народним депутатом від «партії регіонів». Журналісти програми «Схеми» посилаючись на витяг з системи АС «Роспаспорт» повідомляють, що 15 жовтня 2000 року Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у москві з заявою про отримання паспорта громадянина РФ, в обмін на радянський паспорт від 1979 року. Паспорт він отримав через три дні після звернення.

 

В’ячеслав Богуслаєв також має індивідуальний податковий номер платника податків в Росії, прив’язаний до його російського паспорта. Це підтверджується через сайт російської Податкової служби.

Перевірка номера паспорта у реєстрі Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ РФ підтвердила, що номер паспорта не перебуває у переліку недійсних.

 

 

Вам также могут понравиться