Під ногами хитаться будинок: у Запоріжжі мешканцям найаварійнішого під’їзду дозволили зайти до додому

Ракетний удар по багатоповерхівці

458

До найбільш зруйнованого під’їзду дев’ятиповерхівки по вулиці Зестафонській пустили людей. Про це повідомляє «5 редакція». Людям дозволили зайти до своїх квартир після аварійних робіт. Мешканців будинку до квартир супроводжували рятувальники. Люди нарешті змогли забрати частину свого вцілілого після ракетного удару майна з понівечених осель. 

На опублікованих кадрах видно розтрощені квартири й уламки будинку на сходових клітинах, розбиті стіни й понівечені квартири. Деякі кімнати впали вниз.

Нагадаємо, близько другої години ночі 9 жовтня одна з десяти випущених рашистами ракет поцілили по 9-поверхівці в Осипенківському мікрорайоні. В ту ніч рашисти обстрілювали місто ракетами С-300 та Х-22. Після ракетного удару в 9-поверхівці відразу обвалилось 6 поверхів. Інші три верхніх поверхи впали, як тільки рятувальники дістали жінку з-під завалів й вирішили зробити невеличку перерву. На щастя, нікого не заділо. Згодом аварійно-пошукові роботи у дев’ятиповерхівці призупинені через ризик завалу будинку. Після укріплення конструкцій, роботи відновили.

Згідно з офіційними даними, ту ніч в наслідок авіаударів по багатоповерхівці та приватному сектору загинуло 17 людей, ще 77 — постраждало. Відомо, що в багатоповерхівці загинуло подружжя разом з онуком.

Вам также могут понравиться