Запорізька атомна електростанція обслуговується українським персоналом, — Енергоатом

Стало відомо, яка зараз ситуація на тимчасово окупованій ЗАЕС

67

Енергодар та Запорізька АЕС перебувають у російській окупації вже чотири місяці. Однак наразі всі енергоблоки станції обслуговуються українським персоналом та продовжують працювати в українській енергосистемі, повідомляє «Енергоатом».

Нагадаємо, в ніч на 4 березня російські окупаційні війська свідомо обстрілювали Запорізьку АЕС. Через їх обстріли виникла пожежа в учбово-тренувальному корпусі ЗАЕС. Агресори довго не пускали рятувальників загасити пожежу. Згодом військові рф захопили ЗАЕС.

Станом на 4 липня ЗАЕС, як і всі діючі атомні електростанції України, продовжує стабільно виробляти електроенергію для потреб країни. Радіаційний фон на промисловому майданчику ЗАЕС та по всій Запорізькій області не змінювався та перебуває в межах норми.

Однак поки в Енергодарі триває російська окупація, ядерна та радіаційна безпека залишаються під загрозою.

На ЗАЕС відбувається ротація українських працівників, які обслуговують станцію, проте окупанти посилили тиск та перевірки працівників. Також вони продовжують погоджувати всі технічні рішення персоналу.

Як ми раніше повідомляли, на минулому тижні загарбники жорстоко побили водолаза гідроцеху ЗАЕС, отримані травми виявились несумісними з життям. Через декілька днів співробітник станції помер, не прийшовши до тями.

Також нагадаємо, що окупанти готують серйозну й вкрай небезпечну провокацію на найбільшій атомній станції Європи. Загарбники хочуть залишити ЗАЕС без охолодження аби сфабрикувати «докази» проти співробітників станції.

Вам также могут понравиться