Ракетний удар по гуманітарній колоні: стали відомі імена деяких загиблих волонтерів

Вічна пам'ять всім загиблим й швидкого одужання всі постраждалим!

424

Зранку 30 вересня рашисти поцілили у гуманітарну колони. Вони завдали удари модернізованими ракетами С-300 по початку, середині й кінцю колони. Відомо, що рашисти запустили ракети, орієнтовно, з Токмака. Час прильоту ракети С-300 з Токмака до Запоріжжя — одна хвилини. Тож загарбники розуміли, що люди не встигнуть сховатися. На сьогодні відомо, що в наслідок ракетних ударів загинула 31 людина (в тому числі 2 дітей), ще 91 — постраждали, в тому числі діти. Серед постраждалих й вбитих — волонтери, які везли на окуповані території гуманітарну допомогу, а також водії, які безоплатно вивозили людей з окупації.

Внаслідок теракту загинув рятівник мелітопольців. Чоловік безоплатно вивозив людей з окупації. А рашисти зарахували його до «бойовиків Зеленського». Під час ворожого обстрілу Леонід Бастанжієв сидів за кермом авто, яким евакуював сотні городян. Багато хто знав Леоніда і розповідає про те, що він тижнями жив у машині та на вулиці, щоб безкоштовно вивезти з евакуації людей, а по дорозі назад доставити гуманітарний вантаж.

Під час обстрілу загинула й Галина Задорожна. Про це повідомляє Центр взаємодопомоги у Запоріжжі. Без мами залишилось двоє дітей.

«Ми не можемо втамувати свій біль. У нас забрали найдобрішу та гарну людину! Вона була чудовою матусею двох хлопчиків, люблячою дружиною та активним волонтером! Допомогла без перебільшення тисячам людей. Діти, жінки, військові, люди похилого віку. Вона несла добро у цей світ! Тепер вона стала ангелом», — згадують про Галину волонтери.

Також отримав важкі поранення перевізник Ігор. Чоловік на мікроавтобусі евакуював людей. На жаль, під час теракту, всі пасажири в автобусі Ігоря загинули, він єдиний хто вижив. Його доправили до лікарні у важкому стані. У чоловіка осколкові поранення тіла, пошкоджене стегно та пробиті легені. Йому терміново була потрібна операція, писав Валерій Газаев. За дві години небайдужі люди назбирали необхідні суму.

«Операція пройшла успішно, осколки успішно вийняли. Ігор всім дякує за підтримко і передає привіт», — написав Валерій.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Valerii Gazaiev 🇺🇦 (@gazaiev_strong105)

Нагадаємо, о 7:11 ранку рашисти випустили 16 ракет із застосуванням ЗРК «С-300» по Запоріжжю й області. З них три ракетних удари по гуманітарній колоні на автошляху «Запоріжжя-Оріхів». Президент України Володимир Зеленський, прокоментував цю атаку й наголосив, що так можуть чинити лише закінчені терористи, яким не має бути місця в цивілізованому світі. Серед загиблих двоє дітей: 14-річного Максима і 11-річної Валерії. Також загинула їхня мама. Поранення зазнала також 3-річна дівчинка. Вона у лікарні. За нею їдуть бабуся та дідусь з Львівської області. Також постраждала й 5-річна дитина — уламок влучив у живіт, лікарі борються за її життя. Дитина перебуває у стані середньої важкості.Окупаційна влада також прокоментувала цю трагедію за давно прописаною методичкою. Звичайно вони у всьому звинуватили українську сторону. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в етері телемарафону зазначив, що якби приліт був буквально на 5 хвилин пізніше, там було б вдвічі більше автомобілів й, відповідно, могло бути ще більше жертв.

Вам также могут понравиться