На початку війни Богуслаєв наказав розукомплектувати гелікоптери, — генпрокурор

Адвокат Богуслаєва підтвердив російське громадянство свого підзахисного

120

Президент «Мотор січі» В’ячеслав Богуслаєв робив все аби українські військові не отримували вчасну підтримку. Як повідомив генпрокурор Андрій Костін «Інтерфаксу-України», після звернення українських військових на початку повномасштабного вторгнення, він наказував співробітникам приховати документи від гелікоптерів, щоб українські сили оборони не могли скористатись технікою. Щобільше, після того, як українські військові звернулись по гелікоптери він віддав наказ розукомплектувати техніку: зняти з гелікоптерів лопасті. 

Все це відбувалося на початку війни: «Ми ж всі пам’ятаємо, як ворожі гелікоптери штурмували Гостомель. Як обстрілювали інші українські міста. І коли так важлива була вчасна підтримка збройним силам у повітрі», — додав Костін.

Богуслаєва підозрюють у продажі авіадвигунів для російських штурмових гелікоптерів. Суд відправив президента «Мотор січі», який має російське громадянство, в СІЗО на 60 діб. Раніше СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, які підтверджують його співробітництво з країною-агресором. Також він виправдовує агресію росії.

Вам также могут понравиться