У Запоріжжі продовжує руйнуватися багатоповерхівка, в яку місяць тому влучила російська ракета 

Через значні руйнування будинку та його аварійний стан, частина мешканців, які залишилися без даху над головою, тривалий час не мали змоги забрати зі своїх квартир хоч якісь особисті речі

736

Минулого тижня мешканцям найаварійнішого під’їзду 9-поверхівки на Зестафонський нарешті дозволили увійти до власних квартир й забрати вціліле майно. Та не пройшло й доби, як доступ знову закрили.

Річ у тому, що у панельному будинку виявили додаткове зміщення стіни. Завдяки оперативній співпраці фахівців міської аварійно-рятувальної служби та компанії «Метінвест», яка надала ремонтні матеріали, за один день зміщену стіну було укріплено. Тож 6 й 7 листопада люди знову отримали тимчасовий доступ до своїх осель. У супроводі рятувальників вони заходять до своїх квартир та забирають речі.

Нагадаємо, близько другої години ночі 9 жовтня одна з десяти випущених рашистами ракет поцілили по 9-поверхівці в Осипенківському мікрорайоні. В ту ніч рашисти обстрілювали місто ракетами С-300 та Х-22. Після ракетного удару в 9-поверхівці відразу обвалилось 6 поверхів. Інші три верхніх поверхи впали, як тільки рятувальники дістали жінку з-під завалів й вирішили зробити невеличку перерву. На щастя, нікого не заділо. Згодом аварійно-пошукові роботи у дев’ятиповерхівці призупинені через ризик завалу будинку. Після укріплення конструкцій, роботи відновили.

Згідно з офіційними даними, ту ніч в наслідок авіаударів по багатоповерхівці та приватному сектору загинуло 17 людей, ще 77 — постраждало. Відомо, що в багатоповерхівці загинуло подружжя разом з онуком.

Вам также могут понравиться