Медики озвучили, які травми отримали постраждалі під час ракетного удару по гуманітарній колоні у Запоріжжі

Через небезпеку наразі неможливий виїзд евакуаційного транспорту та волонтерів. Це єдиний пункт пропуску для всіх тимчасово захоплених областей

410

О 7:11 ранку, 30 вересня, російські загарбники випустили 16 ракет по місту: 4 збито ППО, ще 9 влучили у підприємство (там ніхто не постраждав, на щастя), а 3 влучили у гуманітарну колону. Як розповів головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка, до них доправили 31 постраждалого. Десять людей були з легкими пораненнями, а всі інші були з тяжкими мінно-вибуховими травмами. На сьогодні, всі постраждалі в задовільному стані й забезпечені всім необхідним для лікування та відновлення здоров’я.

«Множинними поєднувальними травмами черевної й грудної порожнини, з закритими черепно-мозковими травмами, а також пораненнями верхніх та нижніх кінцівок. Усім пацієнтам, в залежності від тяжкості стану, швидко, якісно й на належному рівні була надана допомога. 20 людей прооперовано», — зазначив головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка.

Що стосується маленької Поліни, яка також постраждала, то після теракту її доправили до дитячої лікарні з іншого медзакладу у свідомості. Дитину відразу поклали до реанімації.

«Після огляду хірурга зробили ревізію поранень й поставили діагноз: мінно-вибухове ураження м’яких тканин гомілок ніг. Загальний стан дитини задовільний», — зазначив головний лікар Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко.

Нагадаємо, піротехніки розповіли, що рашисти завдали удари модернізованими ракетами С-300. Військові рф запустили ракети, орієнтовно, з Токмака. Час прильоту ракети С-300 з Токмака до Запоріжжя — одна хвилини. Тож загарбники розуміли, що люди не встигнуть сховатися. Це було чітко сплановане масове вбивство, адже влучання вздовж всієї колони – на початок, середину і кінець. На сьогодні відомо, що внаслідок теракту загинуло 31 людина, ще 91 — поранені. Серед загиблих двоє дітей: 14-річного Максима і 11-річної Валерії. Також загинула їхня мама. Також загинув правоохоронець, двоє волонтерів. Важкі поранення отримав перевізник. Президент України Володимир Зеленський, прокоментував цю атаку й наголосив, що так можуть чинити лише закінчені терористи, яким не має бути місця в цивілізованому світі. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в етері телемарафону зазначив, що якби приліт був буквально на 5 хвилин пізніше, там було б вдвічі більше автомобілів й, відповідно, могло бути ще більше жертв.

Окупаційна влада прокоментувала цю трагедію. Традиційно вони у всьому звинуватили українську сторону.

Вам также могут понравиться