Вчителі з росії у відкриту говорять, чому їдуть на окуповані території Запорізької області

«До України в мене особиста неприязнь»: педагог з росії хоче викладати у школі Запорізької області, бо його дружина мріє про садок біля дому

1 124

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області вчителі не йдуть на співпрацю з загарбниками. Російські окупанти ще з весни намагаються запустити на окупованих територіях Запорізької області освітній процес за російської програмою. Навіть завезли російські підручники, а серед переліку предметів, які будуть викладати за роспрограмою не значиться українська мова, література та історія України, російська мова й література вказана як «рідна».

Оскільки знайти викладачів рашисти не можуть, то вони хочуть привозити педагогів з глубінок росії. Так, днями пропагандисти написали матеріал про 60-річного вчителя з гімназії міста Чусового (Пермський край), який їде на Запоріжжя викладати у школі. При цьому, чоловік відверто говорить, що в нього до України відверта неприязнь, мовляв, держава 30 років промивала мізки громадянам і виховує ненависть до росіян.

«К Украине у меня личная неприязнь. Не к людям, а к государству, которое 30 лет промывает мозги своим гражданам и воспитывает ненависть к русским. Несмотря на заявления путина о суде над фашизмом, мы не сможем уничтожить всех украинских нацистов, это нереально, поэтому надо решать проблему другими методами. Территорию, куда я, надеюсь, перееду, — как историк считаю российской. Как белорус я считаю так же. Ее так и называли — Новороссия. Мне 60 лет, и было очень обидно наблюдать, как великая страна сдает свои позиции. Но, как говорил Николай I, там, где было поднято российское знамя, опускать его недопустимо. Может быть, я шовинист и империалист, но вырос в Советском Союзе — у меня те еще взгляды. Я уверен, что пожилые люди на Украине придерживаются того же мнения», — заявив росіянин.

Вони чудово розуміють, що їм на окупованій території прийдеться непереливки. На думку російського викладача історії, якщо він буде мешкати у місті, то їм ще можна сподіватися на терпимість, а якщо у сільську місцевість — жити доведеться в напівізоляції. Хоча українці, що в місті, що в селі «тепло» зустрінуть такого викладача.

Та 60-річний викладач історії хоче поїхати в Україну, бо його дружина хоче сад біля дому.

«В Запорожской области нам с женой, возможно, дадут участок. Мы пенсионеры, нам 60 лет, поэтому надеемся, что заявку одобрят. Жена хочет свой садик у дома», — каже педагог.

Нагадаємо, загарбники змушують батьків віддавати дітей до шкіл. У разі відмови погрожують позбавленням батьківських прав, а також забирати й вивозити дітей до російських інтернатів дітей, а батьків на передову, як гарматне м’ясо й на розбір завалів, збирання трупів у Маріуполі. Крім того, на блокпості у Василівці рашисти вже кажуть, що з 1 вересня школярів не пропускатимуть на підконтрольну Україні територію.

 

Вам также могут понравиться